Linde Tillmanns
Linde TillmannsPianist | Multi-instrumentalist | Composer

Biografie

Linde Tillmanns (1998) is pianist, multi-instrumentalist en componist. Ze maakt moderne jazz met de intimiteit en persoonlijke touch van een singer/songwriter. Haar muziek is gedreven door ontdekkingszin naar nieuwe klankwerelden, ritmes en melodieën die haar raken. Traditionele muziek uit verschillende landen vormt voor haar een andere grote inspiratie. Het diepst is zij gedoken in Braziliaanse en Ierse muziek.

Na een jaar op de vooropleiding van de rockacademie (BMEC) is ze op het Utrechts Conservatorium gaan studeren. Drie jaar lang volgde ze de opleiding ‘Musician 3.0’, waar de focus ligt op het ontwikkelen van artistieke identiteit, creëren en conceptueel denken. In haar vierde jaar ging ze op uitwisseling naar Aalborg, Denemarken om zich een jaar te wijden aan jazz-piano. Inmiddels is ze actief in verschillende projecten en daarnaast werkzaam als pianodocent.

In juni 2022 kwam Linde’s debuut-EP uit getiteld ‘In Sight’. Deze zomer is ze met haar band weer te zien op verschillende podia. Later in 2023 komt er ook nieuwe muziek aan!