Linde Tillmanns
Linde TillmannsComposer | Multi-instrumentalist | Songwriter

Biografie

Linde Tillmanns (1998) is een componist, multi-instrumentalist en singer/songwriter uit Utrecht. Ze is altijd op zoek naar nieuwe klankwerelden en ritmes, gedreven door ontdekkingszin en verbeelding. Haar muziek bevat invloeden van moderne en spirituele jazz; Ierse, Afrikaanse, Zweedse en Braziliaanse muziek; indie en neosoul.

Na een jaar op de vooropleiding van de rockacademie (BMEC) is ze op het Utrechts Conservatorium gaan studeren. Drie jaar lang volgde ze de opleiding ‘Musician 3.0’, waar de focus ligt op het ontwikkelen van artistieke identiteit, creëren en conceptueel denken. In haar vierde jaar ging ze op exchange naar Aalborg, Denemarken om zich een jaar te wijden aan jazz-piano. Inmiddels is ze bijna een jaar weer terug in Nederland en afgestudeerd op 19 juni in Cloud Nine, TivoliVredenburg.

Op dit moment is Linde bezig haar muziek te ontwikkelen- met haar eigen ensemble en ook in andere constellaties. Daarnaast is ze o.a. pianiste/gitariste bij Jazz/neosoul/R&B zangeres Hiske en pianiste/violiste bij opkomend cabaretier David Heijmans.